home >> diensten >> datacommunicatieDIENSTEN

SysteembeheerDatacommunicatie

Telewerken

Online Backup

Advies en projectbegeleiding

Netwerkontwerp

Beveiliging

Cursussen

Verkoop hard- en softwareZOEKEN OP DEZE SITE


-
++ DATACOMMUNICATIE


Datacommunicatie: "Het uitwisselen van informatie over grotere afstanden, tussen terminals en computers en tussen computers onderling".

Verlee Consultancy is gespecialiseerd in oplossingen waarbij datacommunicatie een grote rol speelt zoals:

Bij de implementatie van datacommunicatieoplossingen wordt vaak gebruik gemaakt van speciale apparatuur zoals routers, switches, hubs, firewalls, draadloze bridges enz. Verlee Consultancy maakt veel gebruikt van apparatuur van het merk Cisco dat vooral bekend is door het feit dat het 80% van het Internetverkeer routeert (de goede kant op stuurt).

Patrick Verlee heeft zich gespecialiseerd in Cisco en is CCNP (Cisco Certified Netwerk Professional).

Het koppelen van computernetwerken op verschillende locaties
De redenen waarom een organisatie zijn geografisch gescheiden computernetwerken zou willen koppelen zijn vaak gelijk aan de redenen waarom op een locatie een computernetwerk ligt:

  • Centrale opslag en backup van bestanden
  • Gezamenlijk gebruik van printers
  • Internettoegang voor iedereen over een aansluiting
  • Interne e-mail
  • Eenvoudiger systeembeheer


Er zijn een aantal manieren om computernetwerken te verbinden:Afhankelijk van o.a. de behoefte aan bandbreedte en het budget zoekt Verlee Consultancy met u naar de beste oplossing.

Het koppelen van computers van thuiswerkers met het computernetwerk van kantoor
Al jaren wordt er gezegd dat het thuis- of telewerken de komende tijd een grote vlucht zal nemen: reistijd vervalt, thuiswerkers blijken hun werktijd effectiever te benutten en de bedrijfsoverhead kan omlaag.

Toch is het aantal thuiswerkers nog steeds niet erg groot. Redenen hiervoor zijn o.a. dat managers het idee hebben de controle op de productiviteit van de potentiële thuiswerker te verliezen, het inrichten van een professionele werkplek thuis lastiger is dan het op het eerste gezicht lijkt en dat potentiële thuiswerkers bang zijn voor een tekort aan sociale contacten.

Als u besloten heeft dat u medewerkers de mogelijkheid geeft om thuis te werken, dan is het van het grootste belang dat er thuis comfortabel met dezelfde applicaties als op kantoor gewerkt kan worden. Hiervoor moet de PC van de thuiswerker gekoppeld worden aan het computernetwerk van kantoor. Hiervoor is een datacommunicatieverbinding nodig met voldoende bandbreedte.

De benodigde bandbreedte kan bepaald worden door een meting te verrichten op het computernetwerk op kantoor. Aan de hand van de benodigde bandbreedte kan een passende oplossing gezocht worden. De belangrijkste mogelijkheden zijn:

Het verbinden van uw computernetwerk met het Internet
Een snel werkende Internetverbinding wordt tegenwoordig door veel werknemers bijna als arbeidsvoorwaarde gezien. Met technieken zoals ADSL en Internet via de kabel is het tegenwoordig mogelijk om voor relatief weinig geld een snelle verbinding met het Internet te realiseren voor alle werkplekken. Als het de bedoeling is dat sommige werknemers wel en andere werknemers geen of beperkte Internettoegang hebben, kan dit geregeld worden door middel van een proxyserver.

U wilt met uw computers alle computers van het Internet bereiken maar waarschijnlijk wilt u niet dat alle computers van het Internet uw computers kunnen bereiken. Met andere woorden: uw computernetwerk moet beveiligd zijn tegen inbraak vanaf het Internet. Een systeem dat in deze beveiliging voorziet wordt een firewall genoemd. Ook voor de beveiliging van uw computernetwerk kunt u bij Verlee Consultancy terecht.