home >> diensten >> online backupDIENSTEN

SysteembeheerDatacommunicatie

Telewerken

Online Backup

Advies en projectbegeleiding

Netwerkontwerp

Beveiliging

Cursussen

Verkoop hard- en softwareZOEKEN OP DEZE SITE


-
++ ONLINE BACKUP


Verlee Consultancy biedt een nieuwe manier voor het veilig stellen (backup-en) van uw gegevens aan: Online Backup.

Op deze en volgende pagina's wordt u hierover uitgebreid geinformeerd. Ook kunt u de bondige folder bekijken: Folder Online Backup

Bij Online Backup worden de gegevens van uw server(s) niet naar een tape (bandje) gekopieerd maar worden ze, nadat ze versleuteld zijn, over het Internet naar een centrale backup-server in een (beveiligd) datacentrum gestuurd.

Deze backup server maakt op zijn beurt weer een backup naar een tweede server, in een ander datacentrum, zodat uw gegevens altijd op twee plaatsen bewaard worden.

Online Backup heeft ten opzichte van traditionele backup een aantal voordelen:

  • Bij de traditionele backup worden de gegevens vaak onversleuteld op de backup tape geplaatst. Dat wil zeggen dat iedereen die de tape in handen heeft, de gegevens kan lezen. Als de backup tape gestolen wordt, of wordt verloren, kunnen de gegevens dus in het openbaar komen. Bij Online Backup worden de gegevens, voordat ze de server(s) verlaten, versleuteld met de zwaarste versleuteling die op dit moment voorhanden is (AES). Niemand, dus ook niet de beheerder van de backupservers kan de gegevens lezen.
  • Bij Online Backup krijgt u desgewenst iedere dag een e-mail waarin staat of de backup juist verlopen is.
  • U hoeft geen tapes te wisselen en mee naar huis te nemen. Dit bespaart werk en voorkomt vergissingen.
  • Bij Online Backup zijn uw gegevens altijd buiten het pand zodat na een brand of diefstal altijd de laatste gegevens beschikbaar zijn.
  • Het terugzetten van bestanden kunt u heel eenvoudig zelf doen door middel van een programma op de server. U hoeft niet de juiste tape terug te plaatsen. In het programma kiest u de bestanden die u wilt terugzetten.
  • Gegevens worden langer bewaard dan bij backup naar tape. Bij backups op tape worden de tapes periodiek, meestal iedere week, overschreven. Bij Online Backup kunt u de periode instellen welke verwijderde of gewijzigde bestanden bewaard moeten worden.

De kosten van Online Backup zijn vergelijkbaar met die van backup naar tape (uitgaande van een tapestreamer en backup software die in drie jaar worden afgeschreven en het jaarlijks verversen van zes tapes). De kosten voor procedures voor het wisselen en buiten het pand brengen van tapes is hierbij zelfs nog buiten beschouwing gelaten.

  • Meer over de techniek van Online Backup
  • Online Backup FAQ
  • Prijzen van Online Backup
  • Een abonnement nemen op Online Backup